Voor al uw loodgietersweetjes

Valkuilen bij verbouwen badkamer

Verbouwingen zijn – achteraf – erg leuk omdat het je woning een nieuwe impuls geeft. We hebben daardoor te neiging om ons soms maar blind te staren op het eindresultaat en daardoor veel te snel en veel te hoge verwachtingen te hebben. We bespreken enkele bekende valkuilen en geven aan hoe je deze het beste kunt vermijden.

Niet goed nadenken maar te snel beginnen

Vaak gebeurt het dat als men een badkamer wil renoveren, er veel te snel besloten wordt. Er wordt even bij twee badkamerzaken gekeken en direct weet men al wat men precies wil. Het nadeel van zo snel je besluit maken is dat je niet open staat voor nieuwe ideeën. Je vult je droombadkamer met elementen die je al honderd keer gezien hebt waardoor de kans groot is dat het een zoveelste standaard badkamer gaat worden. Misschien is dat ook wel wat je wil – daar is uiteraard niets mis mee – maar je kunt er vaak veel meer uit halen door je eerst eens een paar maanden goed te oriënteren door naar diverse zaken te gaan of bijvoorbeeld op het internet inspiratie op te doen.

Niet meerdere offertes opvragen

Een andere valkuil is dat er over het algemeen veel te veel wordt betaald voor de badkamer. Je kunt dit voorkomen door bij diverse badkamerzaken een offerte aan te vragen en ook duidelijk te maken dat je de prijs bij je definitieve keuze voor een zaak zwaar mee laat wegen. Ook kun je uiteraard nog de prijs omlaag onderhandelen.